Zelf groente en fruit verbouwen in de stad

Plukdestad.nl is een initiatief van Stichting De Groene Stad. Wij hebben als doel om stadslandbouw te stimuleren. Dit impliceert niet alleen het ondersteunen van initiatieven met betrekking tot boerderijen in en dichtbij de stad, maar ook het geven van informatie over hoe stadsbewoners zelf groente, fruit en kruiden kunnen verbouwen.
Onze visie is dat elke stadsbewoner wat verbouwd. Ruimte hoeft geen issue te zijn. Met een beetje ruimte in de tuin, op het balkon of in het raamvenster kunnen al producten worden verbouwd.
Een betere wereld is volgens ons dat we meer zelfvoorzienend worden. Dan realiseren we ons veel meer wat onze voetafdruk is en wat we doorgaans eigenlijk kopen. Wanneer we zelf (een deel van) ons voedsel produceren, realiseren we ons dat we eerlijk, lekker en echt voedsel willen, in plaats van het neppe voedsel in de supermarkt.
Wij geloven in een wereld waarbij iedereen een beetje bezig is met de natuur. Dan wordt het leven in de wereld beter, maar ook het leven in de stad.
Bovendien geloven we erin dat stadslandbouw goed is voor ieder mens. Het brengt je tot rust, maakt je één met de natuur, ontspant en doet je realiseren hoe mooi de natuur écht is.
Doe jij ook mee?
Lees in ons blog meer informatie over hoe jij je steentje kan bijdragen aan meer natuur in de stad, en betere, versere groente, fruit en kruiden voor jezelf.